Etherische oliën – Workshops

In mijn zoektocht naar een meer duurzame en natuurlijke manier van leven, kwam ik terecht bij het stukje onzichtbaar afval; de chemische of zelfs giftige stofjes die te vinden zijn in de producten die we dagelijks gebruiken. We gebruiken die producten om ons huis mee “schoon” te maken of zelfs ons lichaam te verzorgen. Dit onzichtbare afval komt via de luchtwegen of huid in ons lichaam terecht, maar ook via het grondwater naar de planten, ons voedsel, etc.

De wens om zonder verpakkingsmateriaal te leven was er al, aangevuld met deze (voor mij toen nog nieuwe) informatie over onzichtbaar afval besloot ik me verder te verdiepen in de werking en magie van etherische oliën, geuren en andere natuurlijke bronproducten.

Inmiddels ben ik overgestapt op 100% natuurlijke (het meeste zelfgemaakte) tandpasta, body butter, gezicht crème, gezichtsreiniger, parfum, droogshampoo spray, scheercrème, lippenbalsem, maar ook allesreiniger, toiletverfrisser, wasmiddel.

De potentie van etherische oliën heeft me verrast en betoverd. Ik vind het heerlijk om te ontdekken welke krachten van de natuur je kunt inzetten om je eigen producten te maken, doordat je de ingrediënten zelf samenstelt kun je ze perfect laten aansluiten op jouw behoeften en verwachtingen.

Workshop

In de 2 uur durende workshop neem ik een groepje mensen mee op ontdekkingsreis door de wondere wereld van de geuren. Graag laat ik je kennismaken met etherische oliën door zelf te ervaren, we gaan dus met onze zintuigen aan de slag!

Door middel van online trainingen en boeken, en vooral heel veel uitproberen, heb ik het afgelopen jaar kennis en ervaring opgedaan met aromatherapie. Deze kennis en ervaring deel ik graag met je omdat ik hiermee hoop jou te kunnen inspireren om ook wat bewuster en mét de natuur te gaan leven.

Verwacht een afwisselend programma waarin je eindigt met het creëren van jouw persoonlijke geurcomplex. Deze, en een leuke duurzame goodiebag, krijg je natuurlijk mee naar huis.

Ik organiseer eens per maand een workshop in Tilburg, een actueel overzicht hiervan vind je hier. Aanmelden kan makkelijk door een e-mail of WhatsApp te sturen.

Liever zelf een clubje verzamelen voor deze leuke activiteit? Ik kom ook graag (in overleg) op een door jou gekozen locatie bij minimaal 4 deelnemers. Heb je een speciaal thema in gedachte (bruiloft, babyshower, verjaardag, etc.), dan kijk ik graag naar een leuk programma op maat gemaakt. Ik ben ook telefonisch bereikbaar om de mogelijkheden te bespreken, ik hoor graag van je!