Mandala vrienden test-case

Afgelopen weekend organiseerden we ons eigen mini-festival, met allemaal mooie en lieve mensen een weekend land lekker feesten en dansen op een magisch plekje in Tilburg. De uitgelezen kans ook om mijn Grow Circular visie in de praktijk te brengen.

Na een kort gesprekje met de beheerder van het terrein (waar overigens nog veel meer mooie duurzame projecten gaan groeien) stuurde ik mijn vrienden 2 dagen voor het festival een klein lijstje met groene tips
🌱 Iets over peuken en bierdopjes op de grond
🌱 Iets over eigen servies en GEEN plastic wegwerp dingen
🌱 Iets over bewust inkopen en inpakken, single-use items minimaliseren
🌱 Iets over eten en oplossingen voor leftovers
🌱 Iets over een beetje meer opruimen dan je zelf aan troep hebt meegenomen
🌱 Iets over bomen knuffelen en chemische toiletten

Geen gekke, overdreven verzoekjes als je het mij vraagt. De enige plastic bekers die het terrein op zijn gekomen waren biologisch afbreekbaar en zijn nauwkeurig gescheiden van het andere afval.

Naar aanleiding van mijn berichtje zijn mensen zelf gaan nadenken over zeep, tandpasta en afwasmiddel dat niet schadelijk is voor de grond. Iedereen heeft vol trots zijn/haar eigen beker gebruikt, afval werd gescheiden, biologisch afbreekbare glitters vlogen in de rondte en mijn groene hart maakt een dansje van blijdschap: de zaadjes zijn geplant!

Ik wilde tijdens het weekend niemand controleren of aanspreken op hun gedrag, dit heeft een negatief effect op ieders ervaring en we zijn er tenslotte allemaal in de eerste plaats om een heerlijk zorgeloos weekend te beleven.

Die zaadjes van bewustzijn plantte ik voor het weekend in het berichtje, de richtlijnen zijn haalbaar en het geeft mensen een fijn en voldaan gevoel als ze hier iets mee kunnen (je kunt het verschil maken!).
Ook krijgen deze zaadjes tijdens het weekend water, ze groeien door ieders eigen observatie: je wordt geïnspireerd om je steentje bij te dragen.. Het activeert je om buiten je eigen kaders te onderzoeken wat je nog meer kunnen doen, zoals bijvoorbeeld iets opruimen dat niet van jou zelf is.

Wat vonden jullie ervan lieve Mandala tribe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *