Aromarollers

Ik gebruik ze veel, heel veel. Ik maak ze zelf, bied ze te koop aan, geef workshops waar je er zelf eentje maakt.. Maar wat is dat dan, zo’n aromaroller? En wat moet je ermee?

Ik kan er uren over vertellen en in m’n workshops doe ik dit dan ook, maar laat me hier een beknopte uitleg geven.

Etherische oliën zijn super geconcentreerde distillaten van planten/bloemen/bomen/vruchten en vervliegen na enkele minuten wanneer ze in contact komen met lucht. We mengen deze wondermiddeltjes met een ‘draagolie’ zoals amandelolie, kokosolie, abrikozenpitolie, etc. zodat ze door je huid kunnen worden opgenomen voor ze vervliegen.

Jouw mengsel van etherische oliën in een rollertje is vooral super praktisch, je brengt het aan waar je wilt zonder vette vingers te krijgen! Daarnaast past het makkelijk in je tas, broek- of jaszak en meng je vooraf de juiste verhouding.

Ik krijg vaak de vraag waar je die roller dan gebruikt.. Dat kan geheel naar eigen gevoel en inzicht!
Zo heb ik bijvoorbeeld een rollertje die ik voor het slapen onder m’n voeten gebruik. Sommige rollers gebruik ik als parfum achter m’n oren en in polsen en elleboog holtes.
Bij spierpijn of buikpijn kun je het heel plaatselijk gebruiken en eventueel extra inmasseren. Ik gebruik een ontspanning rollertje op mijn slapen en voorhoofd, op m’n onderrug of achterin de nek.
Als de geur me een fijn gevoel geeft, rol ik ook wel eens onder de neus! Heb ik ergens een wondje of bult en wil ik de genezing ondersteunen met een roller, dan breng ik het daar plaatselijk aan.. Zo ook met rollers voor een extreem droge of geïrriteerde huid.

Het leuke is, die werkende stoffen gaan zich (nadat ze door de huid zijn opgenomen) via je bloedbaan verplaatsen naar de plek waar ze iets voor jouw lichaamseigen processen kunnen betekenen. Het komt altijd op z’n plek terecht, gebruik de roller dus vooral hoe het voor jou fijn voelt.

Hoe gebruik jij jouw aromaroller het liefst?
Vragen hierover, of een bestelling plaatsen? Stuur me een berichtje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *