Circular Events

Waste World Festivals

Festivals kunnen een perfecte setting vormen voor het aanwennen van nieuwe gewoonten, of minstens het planten van zaadjes van bewustzijn die later kunnen uitgroeien tot gedragsverandering.

Door op een speelse en positieve manier een stukje duurzaamheid en milieubewustzijn uit te dragen in een evenement en/of festival kan een grote en belangrijke doelgroep worden bereikt, een doelgroep die uiteindelijk het verschil in onze wereld gaat maken.

Vanuit mijn ervaring in het organiseren van evenementen, met de inspiratie en motivatie om de wereld een stuk mooier en schoner te maken, biedt ik een advies op maat omtrent duurzaamheid, afvalverzameling en -verwerking, planning en communicatie hiervan voor evenementen en festivals.

Graag kijk ik hoe onderstaande speerpunten waar Grow Circular naar streeft, gedeeltelijk of volledig kunnen worden geïntegreerd met inachtneming van beschikbare budgetten. Ik ben ervan overtuigd dat duurzaamheid onder geen beding een financiële strop hoeft te vormen voor een organisator en wil dan ook iedereen aanmoedigen zijn/haar steentje bij te dragen richting een “groenere” wereld.

  1. Meer efficiënt gebruik van energie
  2. Meer efficiënt gebruik van water
  3. Het verminderen van de hoeveelheid afval die wordt gegenereerd en het verbeteren van de kwaliteit en kwantiteit van afval geschikt voor hergebruik (recycling en upcycling)
  4. Het verminderen van de impact op omgeving en natuur door reizen
  5. Het verminderen van de impact op omgeving en natuur door koopgedrag
  6. Het compenseren van de uitstoot die niet verminderd kan worden
  7. Het toenemen van milieubewustzijn en het sturen op gedragsverandering
  8. Het demonstreren van innovatie en leiderschap in milieubewustzijn

Neem vrijblijvend contact op om te kijken hoe we elkaar kunnen helpen.