Pilates & Yoga

In mijn persoonlijke zoektocht naar een vorm van sport en bewegen die echt bij mij past, kwam ik zo’n 5 jaar geleden na een van mijn eerste Vinyasa flow lessen in Bali in zo’n diepe ontspanning dat er een vonkje ontstond. Terug in Nederland zocht ik een yogaschool waar ik 2 jaar Ashtanga Mysore lessen volgde, ik wilde een ‘self-practice’ leren die ik overal en altijd zou kunnen beoefenen. Een staat van zijn of “happy place” die ik tijdens mijn backpackreis die volgde altijd zou kunnen vinden op mijn mat.

Ruim 2,5 jaar reisde ik door Azië en Australië en overal waar ik mijn matje uitrolde ontstonden fijne connecties en deelde ik ervaringen met anderen. Ik volgde op veel verschillende plekken lessen, leerde over de diversiteit van houdingen en verschillende stromingen en verdiepte ik me in een ander aspect van yoga (meditatie) met een 10 daagse Vipassana cursus. Als medereizigers me vroegen een les te geven, nam ik ze mee in mijn flow. Op de mooiste plekken mocht ik yoga delen; in een boomhut in Laos, een onbewoond eiland in Cambodja, een hostel in Maleisië, tot ik een baantje in de schoot geworpen kreeg als yoga docente in Australië. Vier keer per week begeleidde ik een groepje van tussen de 8 en 20 mensen, de meesten nog niet bekend met yoga, de energie uitwisseling die hier plaats vond was geweldig! Hier is mijn passie voor lesgeven echt ontwaakt.

Mijn missie is om de brug naar yoga en bewust bewegen zo makkelijk en toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Er is maar een klein vonkje nodig en dat vonkje is voor ieder mens uniek, het zit in een houding, een lichaamsdeel, een ademhaling, een moment. Het geeft me energie om met persoonlijke aandacht en tijd erachter te komen hoe ik mensen op weg kan helpen. Juist omdat ik zelf nog maar net dit pad bewandel, kan ik vanuit mijn ervaring die eerste stappen delen.

Toen ik de kans kreeg me te verdiepen in Pilates bij Movonne, heb ik deze met beide handen aangegrepen om meer te leren over anatomie, beweging, en hoe je jouw lijf kunt inzetten als je mooiste instrument. Door jouw instrument met gerichte oefeningen te bespelen bereik je flexibiliteit, stabiliteit, ruimte en balans vanuit je centrum.

Ik nodig iedereen uit om je eigen lijf te leren kennen en de processen te ondersteunen. Je hebt alle tools om je lijf voor je te laten werken in een gezond, gelukkig en fit leven!